Hírek / Újdonságok Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/ Mon, 18 Jun 2018 13:21:19 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Az Oracle elérhetővé teszi az internet globális állapotát követő térképet http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-oracle-elerhetove-teszi-az-internet-globalis-allapotat-koveto-terkepet.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-oracle-elerhetove-teszi-az-internet-globalis-allapotat-koveto-terkepet.html Az Oracle bejelentette az Internet Intelligence Map elérhetőségét, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik a világháló állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások.

A térkép része az Oracle Internet Intelligence nevű kezdeményezésnek, amely áttekintést és elemzést nyújt a globális internetes infrastruktúra állapotáról. Az ingyenes internetes térkép elérhető a https://internetintel.oracle.com címen.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Oracle) Hírek / Újdonságok Fri, 15 Jun 2018 16:42:25 +0000
Június 15-e a digitális zaklatás elleni küzdelem világnapja – tesztelje tudását! http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/junius-15-e-a-digitalis-zaklatas-elleni-kuzdelem-vilagnapja-tesztelje-tudasat.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/junius-15-e-a-digitalis-zaklatas-elleni-kuzdelem-vilagnapja-tesztelje-tudasat.html A Telenor több éve rendszeresen tart a digitális zaklatás kezelését is magában foglaló biztonságos internet előadásokat gyerekeknek; programjaival máig összesen több mint 30 000 gyereket ért el. A digitális zaklatás elleni küzdelem világnapjára bárki számára elérhető tudásfelmérő kvízzel készült, valamint saját gondozású online kiadványát, a „Hogyan beszélj a gyerekeddel az Internetről?"-t ajánlja a felnőtteknek.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Hírek / Újdonságok Fri, 15 Jun 2018 09:20:35 +0000
Foci vb-közvetítéssel és az RTL Most!-tal indul a nyár a Telenor MyTV-n http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/foci-vb-kozvetitessel-es-az-rtl-most-tal-indul-a-nyar-a-telenor-mytv-n.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/foci-vb-kozvetitessel-es-az-rtl-most-tal-indul-a-nyar-a-telenor-mytv-n.html Amellett, hogy a Telenor MyTV-n bárki regisztráció nélkül, díjmentesen követheti a június 14-én induló futball-világbajnokság élő közvetítéseit, a Telenor online tévészolgáltatásában már az élő tévézés mellett az RTL Most! online műsortára is elérhető.

Június 14-én 17 órakor az Oroszország – Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdődik és július 15-én zárul a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság. A meccsek kora délutántól késő estig zajlanak, ezért sokaknak hasznos lehet, hogy azokat a Telenor MyTV-vel mobilról is bárhonnan követhetik. Mindezt regisztráció és havidíj fizetése nélkül, mivel a közvetítéseket szolgáltató M4 Sport tévécsatorna műsora a díjmentes MyTV Start csomag részét képezi.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Hírek / Újdonságok Thu, 14 Jun 2018 08:29:45 +0000
Milliárdokon ülünk - A Vatera és az eNET felmérése a magyar otthonokban fellelhető értékekről http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/milliardokon-ulunk-a-vatera-es-az-enet-felmerese-a-magyar-otthonokban-fellelheto-ertekekrol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/milliardokon-ulunk-a-vatera-es-az-enet-felmerese-a-magyar-otthonokban-fellelheto-ertekekrol.html Közel százezret kereshetne egy átlag magyar a felesleges tárgyainak eladásával, ez közel 3 millió embert érint. Ennyien vannak ugyanis azok, akik az otthonukban felhalmozott tárgyakat nem szokták eladni, inkább elajándékozzák vagy kidobják, esetleg őrizgetik – többek között ez is kiderül az eNET és a Vatera közös kutatásából, amelyben a magyar netezők otthonában fellelhető kincseket vizsgálták. Haszontalanná vált holmija szinte minden felnőtt magyar internetezőnek van, azonban csak 44 százalékuk szokta ezeket értékesíteni. A használt tárgyak eladásának első számú színhelyévé az internet (93%) vált, az offline értékesítési csatornák iránt egyre kisebb az érdeklődés, bár a válaszadók harmadának (36%) az ismeretségi körében még gazdára talál egy-egy fölösleges holmi.

]]>
pcpult@pcpult.hu (eNET, Vatera) Hírek / Újdonságok Wed, 13 Jun 2018 13:47:07 +0000
Ipar 4.0 – A külső kapcsolatokra még kevéssé terjednek ki a gyártó cégek új projektjei http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/ipar-4-0-a-kulso-kapcsolatokra-meg-kevesse-terjednek-ki-a-gyarto-cegek-uj-projektjei.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/ipar-4-0-a-kulso-kapcsolatokra-meg-kevesse-terjednek-ki-a-gyarto-cegek-uj-projektjei.html Az Oracle legújabb kutatása szerint a gyártócégek még nem használják az Ipar 4.0 működési elveit az ügyfelek, beszállítók vagy forgalmazók eléréséhez, inkább a belső folyamatokra koncentrálnak.

Európai és ázsiai iparvállalatok 700 üzleti vezetőjének bevonásával készült kutatás szerint a gyártóknak csak egyharmada használt még Ipar 4.0 technológiát az adatállományok kinyerésére az értékláncból, és csupán 40 százalékuknak van nyílt adatforgalma a beszállítókkal és forgalmazókkal. A megkérdezett vállalatok kevesebb mint felénél állnak rendelkezésre integrált ügyféladatok a döntési folyamatok támogatásához, és csupán 45 százalékuknál vannak integrált beszállítói és forgalmazói adatok.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Oracle) Hírek / Újdonságok Tue, 12 Jun 2018 15:44:23 +0000
Trükkös csalók ellen segít védekezni a Telenor http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/trukkos-csalok-ellen-segit-vedekezni-a-telenor.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/trukkos-csalok-ellen-segit-vedekezni-a-telenor.html Hol a kártyás adategyeztetésre hivatkoznak, hol az önkiszolgáló ügyfélszolgálat belépési adatait próbálják megszerezni, más esetekben pedig saját feltöltőkártyás előfizetésük feltöltésére kérik potenciális áldozataikat, vagy egyszerűen csak visszahívatják magukat egy távoli országban: széles a trükkös csalók eszköztára. A Telenor összegyűjtötte a magyar mobilhasználókat érintő leggyakoribb csalástípusokat, és az ellenük való védekezési lehetőségeket.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Hírek / Újdonságok Tue, 12 Jun 2018 14:02:01 +0000
VPNFilter router feltörés: mit tegyünk, és hogyan végezzük el biztonságosan a javasolt lépéseket? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/vpnfilter-router-feltores-mit-tegyunk-es-hogyan-vegezzuk-el-biztonsagosan-a-javasolt-lepeseket.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/vpnfilter-router-feltores-mit-tegyunk-es-hogyan-vegezzuk-el-biztonsagosan-a-javasolt-lepeseket.html Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez. Vajon érdemes megfogadni a tanácsot, és ha igen, akkor hogyan tegyük meg ezt biztonságosan? Az ESET szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tennivalókat a kisvállalkozások és az otthoni felhasználók körében alkalmazott routerek kapcsán.

]]>
pcpult@pcpult.hu (ESET) Hírek / Újdonságok Tue, 12 Jun 2018 12:30:55 +0000
Újabb mechanikus kapcsolót mutatott be a Logitech http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/ujabb-mechanikus-kapcsolot-mutatott-be-a-logitech.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/ujabb-mechanikus-kapcsolot-mutatott-be-a-logitech.html A Logitech saját márkája a Logitech G a mai napon jelentette be G512 Mechanikus Gaming billentyűzetét, illetve egy új, mechanikus kapcsolót a GX Blue-t.

A G512 a G413 és G513 utódja, háromféle (taktilis, lineáris, GX Blue) billentyűzetvariációval is választható. A taktilis különlegessége, hogy erőteljes, érezhető visszajelzést ad lenyomáskor, a lineáris ugyanakkor sima leütést kínál. Az új GX Blue pedig hallható kattanást produkál, ez utóbbi hamarosan a G513-on is elérhetővé válik választható opció formájában.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Logitech) Hírek / Újdonságok Tue, 12 Jun 2018 09:43:24 +0000
Legyen igazán szórakoztató a nyár a Fitbit és a B&O PLAY termékeivel! http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/legyen-igazan-szorakoztato-a-nyar-a-fitbit-es-a-b-o-play-termekeivel.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/legyen-igazan-szorakoztato-a-nyar-a-fitbit-es-a-b-o-play-termekeivel.html A jó idővel együtt menetrendszerűen beköszönt a nyári szabadságok, kerti partik és utazások időszaka, ezzel együtt pedig jönnek az örök dilemmák: mit vigyünk magunkkal, és hogy fog minden beférni a bőröndbe? A Beoplay és a Fitbit okoseszközökkel többé nem kell ezeken rágódnod!

]]>
pcpult@pcpult.hu (Apcom) Hírek / Újdonságok Tue, 12 Jun 2018 08:10:18 +0000
Három új projektet indított útjára a Samsung innovációs laborja http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/harom-uj-projektet-inditott-utjara-a-samsung-innovacios-laborja.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/harom-uj-projektet-inditott-utjara-a-samsung-innovacios-laborja.html A Samsung Electronics három új projektet támogat és indít el a saját útján a cégen belül működő startup inkubációs program keretében. Az AGWART, a CATCH FLOW és a FOR MAKERS kezdeményezésekkel együtt 2015 óta immár 34 önálló startup alakult a Samsung C-Lab (Cretaive Lab) korábbi projektjeiből.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Samsung) Hírek / Újdonságok Thu, 07 Jun 2018 15:48:35 +0000