Mobil Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/ Wed, 21 Mar 2018 02:48:10 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Vacsora gombnyomásra http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/vacsora-gombnyomasra.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/vacsora-gombnyomasra.html Több mint 120 000 adag ételt rendeltek összesen a Simple alkalmazáson keresztül 2017-ben – derül ki az OTP Mobil adataiból. Az alkalmazás  több mint 60 000 tranzakciót regisztrált, elsősorban fővárosi vendéglátó egységekből. A legtöbb rendelés decemberben történt, a legnépszerűbb étel pedig a pizza volt.

]]>
pcpult@pcpult.hu (OTP Mobil) Mobil Tue, 06 Mar 2018 10:55:50 +0000
Az InvisibleShield bemutatja a Glass Curve Elite termékét a Samsung Galaxy S9 és a Galaxy S9+ készülékekhez http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/az-invisibleshield-bemutatja-a-glass-curve-elite-termeket-a-samsung-galaxy-s9-es-a-galaxy-s9-keszulekekhez.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/az-invisibleshield-bemutatja-a-glass-curve-elite-termeket-a-samsung-galaxy-s9-es-a-galaxy-s9-keszulekekhez.html Az InvisibleShield®, a ZAGG Inc (NASDAQ:ZAGG) márkája, és piacvezető a kijelzővédők gyártásában, a mai napon bejelentette a Glass Curve Elite termékét a Samsung Galaxy S9 és a Galaxy S9+ készülékekhez. Az újonnan kifejlesztett, szabadalmazott ütésálló rétegével a Glass Curve Elite az InvisibleShield valaha gyártott legerősebb ívelt kijelzővédője, amely minden ívre ütés- és karcolásvédelmet nyújt.

]]>
pcpult@pcpult.hu (InvisibleShield®) Mobil Mon, 26 Feb 2018 16:57:10 +0000
Az Xperia új csúcskészülékei megújult külsővel, az érzékszerveket elbűvölve emelik új magaslatokba az okostelefonos szórakozást http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/az-xperia-uj-csucskeszulekei-megujult-kulsovel-az-erzekszerveket-elbuvolve-emelik-uj-magaslatokba-az-okostelefonos-szorakozast.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/az-xperia-uj-csucskeszulekei-megujult-kulsovel-az-erzekszerveket-elbuvolve-emelik-uj-magaslatokba-az-okostelefonos-szorakozast.html A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon bemutatta legújabb csúcskategóriás készülékeit, az Xperia XZ2 és az Xperia XZ2 Compact okostelefonokat, mely bejelentés az Xperia okostelefonok egy új korszakának kezdetét is jelenti egyben.

Az egyedülálló – elsősorban a készülékek formavilágát és mérnöki tervezését érintő – változások mögött álló filozófia egy, a korábbiakban még nem tapasztalt, teljes körű szórakozási lehetőség biztosítása, melynek érdekében mindkét készülék a legfejlettebb kamera-, kijelző- és hangtechnológiával, továbbá megújult, gyönyörű formavilággal rendelkezik.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sony) Mobil Mon, 26 Feb 2018 12:33:42 +0000
Előrendelhető a Samsung Galaxy S9 és S9+ a Telenornál http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/elorendelheto-a-samsung-galaxy-s9-es-s9-a-telenornal.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/elorendelheto-a-samsung-galaxy-s9-es-s9-a-telenornal.html A Samsung két legújabb csúcskészülékére február 25-től regisztrálhatnak a Telenornál az érdeklődők. A Samsung Galaxy S9 és S9+ előrendelését választók régi okostelefonjuk beszámításával készülékkedvezményben is részesülhetnek, amelyhez 30 ezer forintos extra kedvezmény is jár.

A Barcelonában zajló Mobil Világkongresszuson bejelentett két új Samsung-csúcskészülék március 16-tól lesz elérhető a Telenor kínálatában, de előrendelést már mától leadhatnak az érdeklődők. Ennek előnye, hogy azok, akik regisztrálnak a www.telenor.hu/galaxy-s9  oldalon, a hivatalos megjelenés előtt akár 7 nappal korábban megkaphatják új készüléküket.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Mobil Sun, 25 Feb 2018 20:00:44 +0000
Bemutatkozik az öt új Nokia és az elsőrangú Android élmény http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/bemutatkozik-az-ot-uj-nokia-es-az-elsorangu-android-elmeny.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/bemutatkozik-az-ot-uj-nokia-es-az-elsorangu-android-elmeny.html Tavalyi díjnyertes portfólióját négy új taggal egészítette ki a mai napon a HMD Global, a Nokia telefonok otthona – ezek a Nokia 8 Sirocco, a Nokia 7 plus, az új Nokia 6, illetve a Nokia 1. A Nokiákkal szemben támasztott elvárásoknak megfelelően minden egyes új készülék megbízható és bírja a strapát, miközben teljesen új szintre emelkedett az anyagválasztás és a dizájn.

A HMD Global betartva korábbi, vegytiszta android-élménnyel kapcsolatos ígéretét egyúttal bejelentette azt is, hogy a Google első olyan globális partnerévé vált, amely teljes körű eszközválasztékban kínál Android One rendszert. A vállalat elkötelezettsége és a havi rendszerességgel eddig is érkező biztonsági frissítések révén a Nokia okostelefonok természetszerűen illeszkednek ebbe a programba.

]]>
pcpult@pcpult.hu (HMD Global) Mobil Sun, 25 Feb 2018 18:18:53 +0000
Hárommillió androidos kártevő 2017-bennsági frissítések ezentúl jó http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/harommillio-androidos-kartevo-2017-bennsagi-frissitesek-ezentul-jo.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/harommillio-androidos-kartevo-2017-bennsagi-frissitesek-ezentul-jo.html Több mint 3 millió új androidos kártevőt fedeztek fel a kutatók 2017-ben, ezek közül 700 ezer próbált meg bejutni a Google hivatalos alkalmazás-áruházába. A trendre a Google is reagált: a Project Treble-nek köszönhetően a biztonsági frissítések ezentúl jóval hamarabb érkeznek készülékeinkre.

A G DATA most közölt adatai szerint noha valamivel kevesebb új kártevőt fedeztek fel 2017-ben a kutatók, mint egy évvel korábban, így is magas az androidos vírusok száma: 3 002 482 új mintát regisztráltak (2016-ban ez a szám meghaladta a 3,2 milliót). A vírusvédelemmel foglalkozó cég szakértői egy nap átlagosan 8225 új rosszindulatú alkalmazást találnak.

]]>
pcpult@pcpult.hu (G Data) Mobil Fri, 23 Feb 2018 17:01:40 +0000
Kamerában és kijelzőben erős okostelefonok a Telenor ajánlatában http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kameraban-es-kijelzoben-eros-okostelefonok-a-telenor-ajanlataban.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kameraban-es-kijelzoben-eros-okostelefonok-a-telenor-ajanlataban.html Online filmnézés, kitűnő minőségű szelfik, szuper videók az Instagramra és a Facebookra... A Telenor legújabb promóciójában népszerű okostelefonokat kínál kedvező áron azoknak, akik szeretnék a Hipernet előnyeit maximálisan kihasználni, ha tartalomfogyasztásról és -rögzítésről van szó. A négy androidos készülék akár 0 forintért elérhető.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Mobil Thu, 15 Feb 2018 12:02:13 +0000
Újabb rekordévet zárt a Simple http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/ujabb-rekordevet-zart-a-simple.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/ujabb-rekordevet-zart-a-simple.html A tavalyi évben is folytatódott az OTP Mobil két termékének sikertörténete. A Simple alkalmazáson keresztül indított vásárlások forgalma a duplájára, száma pedig háromszorosára emelkedett. A vásárlások összértékét tekintve továbbra is az autópálya-matrica vásárlás, míg a tranzakciók számát tekintve a parkolás funkció a legnépszerűbb.  A SimplePay online fizetési megoldás 2017-ben összesen 37 milliárd forint forgalmat generált valamint több száz új partnerrel és 1100 új webshoppal gyarapodott az elmúlt évben.

]]>
pcpult@pcpult.hu (OTP Mobil) Mobil Wed, 14 Feb 2018 13:44:42 +0000
Kutatás: a magyarok felének az okostelefon segít megtalálni az igazit http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kutatas-a-magyarok-felenek-az-okostelefon-segit-megtalalni-az-igazit.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kutatas-a-magyarok-felenek-az-okostelefon-segit-megtalalni-az-igazit.html A magyarok több mint fele fontos eszköznek tartja az udvarlás során az okostelefont, 62 százalékuk szerint pedig a párkapcsolat építésében is jelentős szerepe van a mobilunknak – derül ki a Huawei és az Ipsos 12 európai országban – köztük Magyarországon – végzett kutatásából. A felmérés szerint a magyarok negyede használja flörtölésre az okostelefonját, amely azonban olykor veszekedés forrása is lehet: a válaszadók 42 százaléka vitatkozott már a párjával azért, mert az túl sokat használta a mobilját. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok túlnyomó többsége őszinte a szerelmével: mindössze a megkérdezettek 11 százalékának van olyan tartalom a mobilján, amelyet soha nem mutatna meg a párjának.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) Mobil Fri, 09 Feb 2018 10:03:54 +0000
Új arcfelismerő funkciót kap a Huawei Mate 10 Lite http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/uj-arcfelismero-funkciot-kap-a-huawei-mate-10-lite.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/uj-arcfelismero-funkciot-kap-a-huawei-mate-10-lite.html Új arcfelismerő-funkciót és AR kamerát kap a Huawei Mate 10 Lite. A Huawei legújabb androidos frissítését, aminek köszönhetően a másodperc törtrésze alatt feloldható a képernyő, várhatóan február végétől érhetik majd el a készüléktulajdonosok.  A gyártó gondoskodott a felhasználók adatainak biztonságáról is: háromlépcsős azonosító rendszer biztosítja, hogy a Mate 10 Lite-ot kizárólag a tulajdonosa oldhassa fel, az intelligens kamera azt is észleli, ha a felhasználó távollétében, vagy alvása közben illetéktelenek próbálják feloldani a kijelzőt.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) Mobil Thu, 08 Feb 2018 11:38:48 +0000