Mobil Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/ Fri, 17 Aug 2018 22:45:13 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Magyarországon is előrendelhető az 512GB tárhellyel rendelkező, Dual SIM-es Samsung Galaxy Note9 http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/magyarorszagon-is-elorendelheto-az-512gb-tarhellyel-rendelkezo-dual-sim-es-samsung-galaxy-note9.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/magyarorszagon-is-elorendelheto-az-512gb-tarhellyel-rendelkezo-dual-sim-es-samsung-galaxy-note9.html Augusztus közepétől a 128GB tárhellyel rendelkező Galaxy Note9 okostelefon, már 512GB-os, Dual SIM-es változatban is elérhető. Azon vásárlók, akik 2018. augusztus 23. éjfélig megrendelik a készülékek egyikét a Samsung Experience Store-ban vagy a promócióban résztvevő viszonteladóknál, a 128GB-os modell esetében bruttó 30 000 forintos, az 512GB-os tárhellyel rendelkező készülék megvásárlása estén pedig 60 000 forintos kedvezményben részesülhetnek.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Samsung) Mobil Fri, 17 Aug 2018 12:52:15 +0000
A Huawei P20 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-huawei-p20-pro-lett-az-idei-ev-legjobb-okostelefonja.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-huawei-p20-pro-lett-az-idei-ev-legjobb-okostelefonja.html A Huawei csúcstelefonja, a P20 Pro nyerte el idén az Európai Kép- és Hang Szövetség (EISA - European Image and Sound Association) legjobb okostelefonnak járó díját („EISA Best Smartphone 2018-2019”). A világ 50 legelismertebb fogyasztói elektronikai magazinját tömörítő szövetség elsősorban az idén márciusban bemutatott készülék fotózási képességeit és tripla LEICA kamerarendszerét méltatta, kiemelve, hogy a P20 az idei év leginnovatívabb és technikailag legkiválóbb okostelefonja. Az EISA a hatodik egymást követő évben díjazott Huawei-készüléket.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) Mobil Wed, 15 Aug 2018 14:00:12 +0000
Előrendelhető a Samsung Galaxy Note9 a Telenornál http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/elorendelheto-a-samsung-galaxy-note9-a-telenornal.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/elorendelheto-a-samsung-galaxy-note9-a-telenornal.html Augusztus 10-én indul a Telenornál a Samsung legújabb csúcskészüléke, a Samsung Galaxy Note9 előrendelése, amelynek keretében 30 ezer forintos kedvezménnyel vásárolható meg a készülék meghatározott ajánlatainkban.

A Samsung augusztus 9-én a világszerte élőben közvetített Unpacked rendezvényén mutatta be legújabb okostelefonját, a Samsung Galaxy Note9-et. A Note sorozat legújabb tagja a Telenornál már előrendelhető a https://www.telenor.hu/note-9 oldalon.  Aki itt regisztrál augusztus 23-án 23:59 óráig, 30 ezer forintos* kedvezménnyel vásárolhatja meg az új készüléket (kiemelt ajánlatainkban), amelyet akár már augusztus 24-én, a forgalomba kerülés napján kézhez kaphat.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Mobil Fri, 10 Aug 2018 09:05:51 +0000
Itt az új, szupererős Galaxy Note9 – Azoknak, akiknek semmi sem lehetetlen http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/itt-az-uj-szupereros-galaxy-note9-azoknak-akiknek-semmi-sem-lehetetlen.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/itt-az-uj-szupereros-galaxy-note9-azoknak-akiknek-semmi-sem-lehetetlen.html A Samsung bemutatta a Galaxy Note9-et, a prémium kategóriás Note termékcsalád legújabb tagját. A Note széria jellegzetessége, hogy mindig a vállalat legújabb fejlesztéseit vonultatja fel, nincs ez másképp a Note9 esetében sem. A prémium okostelefon a nagyfokú teljesítmény érdekében most először összekapcsolható S Pennel és a vállalat eddigi legintelligensebb kamerájával érkezik.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Samsung) Mobil Thu, 09 Aug 2018 17:54:44 +0000
Megérkezett Magyarországra a P20 széria legújabb darabja http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/megerkezett-magyarorszagra-a-p20-szeria-legujabb-darabja.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/megerkezett-magyarorszagra-a-p20-szeria-legujabb-darabja.html Új taggal bővül a Huawei idei csúcskategóriás okostelefon szériája. A P20 64 GB mindent tud, amit az elődje, fontos változás azonban, hogy az eredeti P20-hoz képest kisebb tárhellyel rendelkezik, ezáltal az ára is kedvezőbb lesz. A készülék a felhasználók körében legkedveltebb, „alkonyat lila” fantázianevű színben várhatóan augusztus elejétől lesz kapható a hazai mobilszolgáltatók és kiskereskedelmi partnerek kínálatában. Az idén márciusban bemutatott P20-as sorozat már most a Huawei valaha volt egyik legsikeresebb szériája: a P20 Pro-ból ötször annyit értékesített a vállalat Magyarországon, mint elődjéből.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) Mobil Wed, 01 Aug 2018 11:15:47 +0000
A legjobb fényképezőgép az, amelyik éppen nálad van http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-legjobb-fenykepezogep-az-amelyik-eppen-nalad-van.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-legjobb-fenykepezogep-az-amelyik-eppen-nalad-van.html A fotós körökben elhíresült mondat talán még sohasem volt ennyire igaz. A folyton kéznél levő okostelefonok elterjedésével emberek milliói váltak fotóssá. Tavaly a képek 85 százaléka már mobillal készült1, az egyik legnépszerűbb, közel 75 millió fotós által használt fényképmegosztó oldalra, a Flickr-re feltöltött képek 50 százalékát már telefonnal lőtték, miközben csupán a képek 33 százaléka készült tükörreflexes fényképezőgéppel2. A jelenleg körvonalazódó trend várhatóan a jövőben is folytatódik, becslések szerint 2020-ra már évente 1,4 billió digitális fotót készítünk majd3.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Samsung) Mobil Mon, 30 Jul 2018 11:01:52 +0000
Okostelefon a tanórákon: kevesebb stressz és játszva tanulás http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/okostelefon-a-tanorakon-kevesebb-stressz-es-jatszva-tanulas.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/okostelefon-a-tanorakon-kevesebb-stressz-es-jatszva-tanulas.html Ami néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, mára már mindennapos gyakorlat: egyre több tanár használ a tanórák keretében okostelefonos alkalmazásokat, amelyek a diákok számára a tananyagot érdekesebbé, az órát interaktívabbá teszik. Friss felmérés mutatja meg az okostelefon használat előnyeit.

2015-ben öt iskolával indult, majd 2017-re 16-ra bővült a Telenor digitális oktatási módszertani programja, a Hipersuli, mely innovatív módszerekkel segíti a fiatalokat a tanulásban, a pedagógusokat pedig az oktatásban. Egy friss felmérés1 eredményei azt mutatják, hogy a diákok szerint az okostelefon tanórai használata az érzelmi és praktikus szempontok mellett számos tanulási előnnyel is jár.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Mobil Tue, 24 Jul 2018 08:30:39 +0000
Augusztusban érkezik az új GPU Turbo http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/augusztusban-erkezik-az-uj-gpu-turbo.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/augusztusban-erkezik-az-uj-gpu-turbo.html A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette a GPU Turbo idei frissítési ütemezését. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat okostelefonjai minden eddiginél nagyobb grafikai teljesítményre lesznek képesek, ezzel közel 60 százalékkal javul a játékok és VR alkalmazások képi minősége. A több hullámban, EMUI frissítésként érkező GPU Turbo első körben 2018. augusztusától a gyártó idei csúcskategóriás szériáján, a P20 készülékeken és a tavaly ősszel bemutatott Huawei Mate 10-en, Mate 10 Pro-n és a Mate RS-n lesz elérhető Európában.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) Mobil Wed, 18 Jul 2018 08:49:30 +0000
Így terjed az első androidos féreg http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/felfedeztek-az-elso-androidos-ferget.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/felfedeztek-az-elso-androidos-ferget.html Jelentős kárt tehet a mobilokban az első androidos féreg, amely most egy nyitva felejtett hibakereső interfészen keresztül juthat be készülékbe. A G DATA szakértői szerint könnyen ellenőrizhetjük, hogy mobiltelefonunk érintett-e, és be is zárhatjuk a biztonsági rést.

]]>
pcpult@pcpult.hu (G DATA) Mobil Tue, 26 Jun 2018 10:12:11 +0000
Először díjazott Huawei terméket az EHA http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/eloszor-dijazott-huawei-termeket-az-eha.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/eloszor-dijazott-huawei-termeket-az-eha.html A Huawei csúcstelefonja, a P20 Pro nyerte el idén az EHA (European Hardware Association) legjobb okostelefon („2018 Best Smartphone”) díját. A technológiai szaksajtó nagyjait felvonultató zsűri az EHA történetében először a vállalat több termékét is elismerésre jelölte: a kategóriagyőztes P20 Pro mellett a legjobb okostelefon címért küzdött a Huawei tavalyi zászlóshajó terméke, a Mate 10 Pro, illetve tablet kategóriában az új Media Pad M5, a legjobb notebookok sorában pedig a Matebook X is szerepelt a finalisták között.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) Mobil Wed, 20 Jun 2018 08:46:58 +0000