IT / Technológia Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/it-technologia/ Wed, 21 Mar 2018 02:48:11 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Már Magyarországon is kapható a Huawei új tabletje http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-magyarorszagon-is-kaphato-a-huawei-uj-tabletje.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-magyarorszagon-is-kaphato-a-huawei-uj-tabletje.html Március 20-tól Magyarországon is elérhető lesz a Huawei legújabb tabletje, a MediaPad M5. A 2K kijelzővel felszerelt készülék 10.8 hüvelykes méretben, LTE-, valamint Wifi-képes verziókban kerül a hazai boltok polcaira. A táblagép egyik különlegessége, hogy négy darab, 3D hatású sztereó hangszórót kapott, így lenyűgöző hangzást kínál a zene, a filmek és a videójátékok szerelmeseinek. A MediaPad M5 két típusa 139 990 és 154 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) Hírek / Újdonságok Tue, 20 Mar 2018 17:36:58 +0000
A Xerox és az EFI együttműködése a nyomtatás következő generációjának alapjait teremti meg http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-xerox-es-az-efi-egyuttmukodese-a-nyomtatas-kovetkezo-generaciojanak-alapjait-teremti-meg.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-xerox-es-az-efi-egyuttmukodese-a-nyomtatas-kovetkezo-generaciojanak-alapjait-teremti-meg.html A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery® DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Xerox) Hírek / Újdonságok Tue, 20 Mar 2018 13:33:52 +0000
Hogyan beszéljünk a gyerekekkel az internetről? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-beszeljunk-a-gyerekekkel-az-internetrol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-beszeljunk-a-gyerekekkel-az-internetrol.html Kifejezetten szülőket célzó kiadványt tett elérhetővé a Telenor, melynek célja, hogy segítse őket abban, hogyan közelítsék meg az internetezés témakörét a gyermekeikkel való beszélgetések során. A „Hogyan beszéljük a gyerekekkel az internetről?" című kiadvány, amely ingyenesen letölthető a Hipersuli honlapjáról, pedagógusok számára is hasznos útmutató lehet.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) Hírek / Újdonságok Tue, 20 Mar 2018 10:03:53 +0000
A Sony nagy teljesítményű, kisméretű hordozható projektort dob piacra http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-sony-nagy-teljesitmenyu-kismeretu-hordozhato-projektort-dob-piacr.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-sony-nagy-teljesitmenyu-kismeretu-hordozhato-projektort-dob-piacr.html A Sony bejelentette, hogy az MP-CD1 mobil projektor idén tavasztól lesz kapható Európában. A tenyér méretű, könnyen hordozható MP-CD1 akár 120”-os kép kivetítésére képes kb. 3,5 m-es távolságból. Ez a mindössze 280 g tömegű sokoldalú, többfunkciós, szinte tökéletesen zajmentes projektor bármilyen felületet képes azonnal széles vetítővászonná alakítani, így tökéletes eszköz üzleti prezentációk, játékok, szabadtéri rendezvények vagy családi házimozi vetítésére.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sony) Hírek / Újdonságok Mon, 19 Mar 2018 11:44:05 +0000
A B&O PLAY bemutatta az óceán inspirálta, limitált tavaszi-nyári kollekcióját http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-b-o-play-bemutatta-az-ocean-inspiralta-limitalt-tavaszi-nyari-kollekciojat.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-b-o-play-bemutatta-az-ocean-inspiralta-limitalt-tavaszi-nyari-kollekciojat.html A B&O PLAY bejelentette tavaszi-nyári kollekcióját limitált kiadású prémium fejhallgatókkal és hangszórókkal, amelyet az óceán vibráló és erőteljes színei ihlettek. Végtelen csillogó vízfelület, hihetetlen színek, határtalan szabadság. Csak kapcsold be a zenét, és hagyd, hogy a kiváló minőségű hangzás, az óceánból áradó erő és energia – vagy éppen a nyugalom és béke – magával ragadjon!

]]>
pcpult@pcpult.hu (Apcom) Hírek / Újdonságok Mon, 19 Mar 2018 10:04:32 +0000
Új PC Gaming hangszóró és LIGHTSYNC-kel kiegészített mechanikus billentyűzetet a Logitechtől http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/uj-pc-gaming-hangszoro-es-lightsync-kel-kiegeszitett-mechanikus-billentyuzetet-a-logitechtol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/uj-pc-gaming-hangszoro-es-lightsync-kel-kiegeszitett-mechanikus-billentyuzetet-a-logitechtol.html Két új gaming terméket jelentett be a Logitech sajátmárkája a Logitech GA Logitech® G560 PC az első, kifejezetten gaming célra gyártott hangrendszer, amely a Logitech G LIGHTSYNC™ technológiának köszönhetően a hanghatások mellett, a játékkal összehangoltan fényhatások megjelenítésére is képes.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Logitech) Hírek / Újdonságok Mon, 19 Mar 2018 08:22:17 +0000
A kriptovaluta a bűnözők új kedvence http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-kriptovaluta-a-bunozok-uj-kedvence.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-kriptovaluta-a-bunozok-uj-kedvence.html Eltérített androidos mobilok, meghekkelt kormányzati weboldalak, kutatási célokra használt szuperkomputer – a közös bennük, hogy a bűnözők kriptovalutákat próbálnak bányászni a segítségükkel.

Szakértők becslése szerint 2017 novembere óta naponta 800 ezren kerestek fel tudtukon kívül olyan weboldalakat a mobiljukról, melyeket csak azért hoztak létre a bűnözők, hogy a látogatók androidos készülékeivel kriptovalutát bányásszanak. Noha az androidos telefonok processzora nem olyan erős, mint a számítógépeké, sokkal könnyebb megfertőzni őket, mivel az androidos felhasználók jó része még nem telepített semmilyen biztonsági alkalmazást a készülékére.

]]>
pcpult@pcpult.hu (G Data) Hírek / Újdonságok Tue, 13 Mar 2018 12:26:52 +0000
Hogyan elemezzük IoT eszközeink biztonságát? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-elemezzuk-iot-eszkozeink-biztonsagat.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-elemezzuk-iot-eszkozeink-biztonsagat.html Manapság sok támadás alapja a megtévesztés, amelynek során megpróbálják rávenni a gyanútlan felhasználót, hogy fertőzött fájlokat, feltört, rosszindulatú oldalakra mutató linkeket nyisson meg, vagy adja meg adatait egy hamis oldalon. Az Internet of Things (IoT), azaz a dolgok internete esetében azonban magukat az eszközöket támadják, gyakran a felhasználó bevonása vagy megtévesztése nélkül, közvetlenül kihasználva a sebezhetőségeket vagy a gyenge biztonsági megoldásokat. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogyan tudjuk megvizsgálni IoT eszközeink sebezhetőségeit és segítenek abban is, hogy mit tegyünk a támadások ellen. Az ESET legújabb megoldásai segítségével pedig emelhetjük ezen eszközök védelmi szintjét is. A nemrég bemutatott ESET Smart TV Security például az Android TV operációs rendszert futtató televíziók, illetve médialejátszó eszközök számára nyújt védelmet a rosszindulatú támadások ellen, de az ESET Összekapcsolt otthon felügyelete is az új típusú támadások kivédésében segít. Ez utóbbi a routerünk kihasználható biztonsági réseit képes észlelni és ezzel segít a Wi-fi hálózatra kötött eszközeinket megvédeni a támadásoktól.

]]>
pcpult@pcpult.hu (ESET) Hírek / Újdonságok Tue, 13 Mar 2018 10:38:23 +0000
HyperPod: az adatközpont rugalmas gerince http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hyperpod-az-adatkozpont-rugalmas-gerince.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hyperpod-az-adatkozpont-rugalmas-gerince.html A Schneider Electric bemutatta HyperPod™ rendszerét, amellyel a vállalat a nagyobb számítási kapacitás és a rugalmas adatközponti infrastruktúrák iránti igényekre reagál napjaink gyorsan változó digitális világában. Az innovatív kialakítású HyperPod egy bővíthető, racksor lezáró keretrendszer, amely a hagyományos installáláshoz képest jelentősen leegyszerűsíti a kábelezés és a hűtés kialakítását, valamint a hideg vagy meleg folyosós lezárás kiépítését. A megoldás 8-12 rackes egységekben telepíthető IT-infrastruktúrát biztosít, és a manapság elérhető összes racktípust támogatja. Az egyszerű és rugalmas konfiguráció előnye, hogy a hagyományos IT-rendszerekhez képest akár 21 százalékkal gyorsabban telepíthető, ami 15-20 százalékos idő- és költségmegtakarítást tesz lehetővé.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Schneider Electric) Hírek / Újdonságok Mon, 12 Mar 2018 12:52:47 +0000
Cisco éves kiberbiztonsági jelentés: egyre fontosabbá válik az automatizáció, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/cisco-eves-kiberbiztonsagi-jelentes-egyre-fontosabba-valik-az-automatizacio-a-gepi-tanulas-es-a-mesterseges-intelligencia.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/cisco-eves-kiberbiztonsagi-jelentes-egyre-fontosabba-valik-az-automatizacio-a-gepi-tanulas-es-a-mesterseges-intelligencia.html A Cisco közzétette éves kiberbiztonsági jelentését, amely már 11. éve vizsgálja a kibertámadásokkal kapcsolatos trendeket. A tanulmány szerint a kiberbűnözők már a felhő alapú szolgáltatásokat is felhasználják az egyre kifinomultabbá váló támadásaik során.

Egy másik fontos trend, hogy a támadók egyre gyakrabban használnak titkosítást a védelem megkerülésére. 2017 októberében a teljes webes forgalom fele már titkosított csatornákon zajlott. A titkosítás alapvetően a védelmet hivatott erősíteni, azonban a megnövekedett titkosított adatforgalom miatt nehezebbé vált a potenciális veszélyek azonosítása, illetve kiszűrése. A Cisco vizsgálatai szerint egy év alatt több mint háromszorosára növekedett a vizsgált kártevők által alkalmazott titkosított hálózati kommunikáció.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Cisco) Hírek / Újdonságok Mon, 12 Mar 2018 10:33:37 +0000