:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Wed, 21 Mar 2018 02:48:24 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Már Magyarországon is kapható a Huawei új tabletje http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-magyarorszagon-is-kaphato-a-huawei-uj-tabletje.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/mar-magyarorszagon-is-kaphato-a-huawei-uj-tabletje.html Március 20-tól Magyarországon is elérhető lesz a Huawei legújabb tabletje, a MediaPad M5. A 2K kijelzővel felszerelt készülék 10.8 hüvelykes méretben, LTE-, valamint Wifi-képes verziókban kerül a hazai boltok polcaira. A táblagép egyik különlegessége, hogy négy darab, 3D hatású sztereó hangszórót kapott, így lenyűgöző hangzást kínál a zene, a filmek és a videójátékok szerelmeseinek. A MediaPad M5 két típusa 139 990 és 154 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) frontpage Tue, 20 Mar 2018 17:36:58 +0000
A Xerox és az EFI együttműködése a nyomtatás következő generációjának alapjait teremti meg http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-xerox-es-az-efi-egyuttmukodese-a-nyomtatas-kovetkezo-generaciojanak-alapjait-teremti-meg.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-xerox-es-az-efi-egyuttmukodese-a-nyomtatas-kovetkezo-generaciojanak-alapjait-teremti-meg.html A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery® DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Xerox) frontpage Tue, 20 Mar 2018 13:33:52 +0000
Megvan a legjobb magyar fotó a Sony World Photography Awards-on http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/megvan-a-legjobb-magyar-foto-a-sony-world-photography-awards-on.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/megvan-a-legjobb-magyar-foto-a-sony-world-photography-awards-on.html A Sony World Photography Awards bejelentette, hogy az idei évben Radisics Milán nyerte a Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjat.

Radisics Milán a fotózás mellett budapesti székhelyű reklámügynökségének kreatív vezetőjeként dolgozik. Radisics egy képből álló, “People swirling on an ice court” című pályamunkáját egy szakértői bizottság választotta meg a legjobbnak.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sony) frontpage Tue, 20 Mar 2018 12:03:13 +0000
Hogyan beszéljünk a gyerekekkel az internetről? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-beszeljunk-a-gyerekekkel-az-internetrol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/hogyan-beszeljunk-a-gyerekekkel-az-internetrol.html Kifejezetten szülőket célzó kiadványt tett elérhetővé a Telenor, melynek célja, hogy segítse őket abban, hogyan közelítsék meg az internetezés témakörét a gyermekeikkel való beszélgetések során. A „Hogyan beszéljük a gyerekekkel az internetről?" című kiadvány, amely ingyenesen letölthető a Hipersuli honlapjáról, pedagógusok számára is hasznos útmutató lehet.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Tue, 20 Mar 2018 10:03:53 +0000
Tarolt a nyúl a mozikban! http://pcpult.hu/film/friss-hir/tarolt-a-nyul-a-mozikban.html http://pcpult.hu/film/friss-hir/tarolt-a-nyul-a-mozikban.html Nyúl Péter mindenkinél gyorsabb: elsőként ért a célba, és könnyedén elfoglalta a heti hazai mozis toplista első helyét. Az angol animációs vígjátékot több mint 80 ezren nézték meg a hosszú hétvégén. A Beatrix Potter legendás meséi alapján készült, de alaposan modernizált történet meg őrizte angolos báját és megújult karaktereivel több generációt is képes volt megnevettetni, így aztán különösen sokan váltottak rá jegyet.

]]>
pcpult@pcpult.hu (InterCom) frontpage Tue, 20 Mar 2018 07:11:24 +0000
Civil pályázat a Szigetre http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/civil-palyazat-a-szigetre.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/civil-palyazat-a-szigetre.html Civil szervezetek jelentkezésére írt ki pályázatot a Sziget Szervezőiroda. A szervezők az idei Szigetre olyan pályázókat várnak, kiknek programja csatlakozik a fesztivál "Love Revolution" kiáltványához, illetve olyan kampányokkal is lehet jelentkezni, melyek kiemelt üzenetként kezelik a béke, a környezettudatosság, az emberi jogok témákat. A pályázat leadásának határideje: 2018. április 15.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sziget) frontpage Mon, 19 Mar 2018 14:14:43 +0000
A Sony nagy teljesítményű, kisméretű hordozható projektort dob piacra http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-sony-nagy-teljesitmenyu-kismeretu-hordozhato-projektort-dob-piacr.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-sony-nagy-teljesitmenyu-kismeretu-hordozhato-projektort-dob-piacr.html A Sony bejelentette, hogy az MP-CD1 mobil projektor idén tavasztól lesz kapható Európában. A tenyér méretű, könnyen hordozható MP-CD1 akár 120”-os kép kivetítésére képes kb. 3,5 m-es távolságból. Ez a mindössze 280 g tömegű sokoldalú, többfunkciós, szinte tökéletesen zajmentes projektor bármilyen felületet képes azonnal széles vetítővászonná alakítani, így tökéletes eszköz üzleti prezentációk, játékok, szabadtéri rendezvények vagy családi házimozi vetítésére.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sony) frontpage Mon, 19 Mar 2018 11:44:05 +0000
A B&O PLAY bemutatta az óceán inspirálta, limitált tavaszi-nyári kollekcióját http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-b-o-play-bemutatta-az-ocean-inspiralta-limitalt-tavaszi-nyari-kollekciojat.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-b-o-play-bemutatta-az-ocean-inspiralta-limitalt-tavaszi-nyari-kollekciojat.html A B&O PLAY bejelentette tavaszi-nyári kollekcióját limitált kiadású prémium fejhallgatókkal és hangszórókkal, amelyet az óceán vibráló és erőteljes színei ihlettek. Végtelen csillogó vízfelület, hihetetlen színek, határtalan szabadság. Csak kapcsold be a zenét, és hagyd, hogy a kiváló minőségű hangzás, az óceánból áradó erő és energia – vagy éppen a nyugalom és béke – magával ragadjon!

]]>
pcpult@pcpult.hu (Apcom) frontpage Mon, 19 Mar 2018 10:04:32 +0000
Új PC Gaming hangszóró és LIGHTSYNC-kel kiegészített mechanikus billentyűzetet a Logitechtől http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/uj-pc-gaming-hangszoro-es-lightsync-kel-kiegeszitett-mechanikus-billentyuzetet-a-logitechtol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/uj-pc-gaming-hangszoro-es-lightsync-kel-kiegeszitett-mechanikus-billentyuzetet-a-logitechtol.html Két új gaming terméket jelentett be a Logitech sajátmárkája a Logitech GA Logitech® G560 PC az első, kifejezetten gaming célra gyártott hangrendszer, amely a Logitech G LIGHTSYNC™ technológiának köszönhetően a hanghatások mellett, a játékkal összehangoltan fényhatások megjelenítésére is képes.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Logitech) frontpage Mon, 19 Mar 2018 08:22:17 +0000
Arany János előtt tiszteleg a magyar MTV http://pcpult.hu/kulvilag/zene/arany-janos-elott-tiszteleg-a-magyar-mtv.html http://pcpult.hu/kulvilag/zene/arany-janos-elott-tiszteleg-a-magyar-mtv.html Március 15-én a költészeté a főszerep a magyar MTV-n. A tavaly októberben debütált zenecsatorna minden órában három, magyar előadók által megzenésített Arany János verssel tiszteleg a költő és a magyar irodalom előtt. A nemzeti ünnepnapon többek között Horányi Juli YOULÏ, a Tha Shudras és a Margaret Island feldolgozásai csendülnek majd fel az Arany-órákban, a csatorna Facebook oldalán pedig izgalmas nyereményjátékkal várják a zenerajongókat.

]]>
pcpult@pcpult.hu (MTV) frontpage Wed, 14 Mar 2018 13:50:43 +0000