:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Thu, 18 Oct 2018 06:52:06 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu A jövőbe vezető út elektromos autókkal van kikövezve http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-jovobe-vezeto-ut-elektromos-autokkal-van-kikovezve.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-jovobe-vezeto-ut-elektromos-autokkal-van-kikovezve.html A Bloomberg 2018-as Electric Vehicle Outlook jelentése szerint 2040-re az újautó-értékesítések 55 százalékát, illetve a teljes járműállomány 33 százalékát elektromos autók adják majd. Napjainkban tehát már nem az a kérdés, hogy átállunk-e az elektromos közlekedésre, hanem az, hogy mikor és hogyan megy végbe ez az átalakulás. Ehhez mind a járművek üzemeltetésében, mind a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésében fontos lépésekre van szükség, az érintett vállalatoknak pedig számos kérdést kell átgondolniuk. A téma a Hungexpón éppen zajló Automotive Hungary rendezvény kapcsán különösen aktuális. Ezért a kiállítás egyik résztvevőjeként a Schneider Electric, az elektromosautó-töltők piacának szakértője és meghatározó szereplője összegyűjtötte a legfontosabb pontokat, illetve tippeket a felkészüléshez.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Schneider Electric) frontpage Wed, 17 Oct 2018 10:52:03 +0000
A Huawei bemutatta a Mate 20-at és a Mate 20 Pro-t http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-huawei-bemutatta-a-mate-20-at-es-a-mate-20-pro-t.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-huawei-bemutatta-a-mate-20-at-es-a-mate-20-pro-t.html A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb zászlóshajó termékeit, a Mate 20-at és Mate 20 Pro-t. A széria készülékei tripla hátlapi kamerát kaptak, melyek ultra széles látószögű lencséivel kitűnő makró fotók is készíthetők. Az új készülékekben a fotózás mellett már a videók rögzítését és szerkesztését is a mesterséges intelligencia támogatja: az MI Mozi mód segítségével mindenkiből profi filmes válhat. A két új csúcskészülék mellett a vállalat első alkalommal mutatta be a Mate sorozat kifejezetten gamereknek készült tagját, a Huawei Mate 20 X-et.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Huawei) frontpage Wed, 17 Oct 2018 08:16:48 +0000
Új számlás tarifacsaláddal jelentkezik a Telenor, és a vállalat weboldala is megújul http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/uj-szamlas-tarifacsaladdal-jelentkezik-a-telenor-es-a-vallalat-weboldala-is-megujul.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/uj-szamlas-tarifacsaladdal-jelentkezik-a-telenor-es-a-vallalat-weboldala-is-megujul.html Telenor Blue+ néven a Telenor Magyarország olyan új havidíjas tarifacsomagot vezet be, amely hónapról hónapra rugalmasan képes igazodni az ügyfelek igényeihez.  A legolcsóbb Telenor Blue+ tarifacsomag már havi 2990 forinttól elérhető, és akár 100 gigabájtos adatcsomagot is lehet rendelni hozzá, míg a felső kategóriás Telenor Blue+ XXL díjcsomag korlátlan hanghívást, SMS küldést és mobilinternetet1 biztosít belföldön.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Tue, 16 Oct 2018 11:24:53 +0000
Cisco KKV biztonsági jelentés – Milyen veszélyek fenyegetik a kis- és középvállalatokat és hogyan védekezhetnek ezek ellen http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/cisco-kkv-biztonsagi-jelentes-milyen-veszelyek-fenyegetik-a-kis-es-kozepvallalatokat-es-hogyan-vedekezhetnek-ezek-ellen.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/cisco-kkv-biztonsagi-jelentes-milyen-veszelyek-fenyegetik-a-kis-es-kozepvallalatokat-es-hogyan-vedekezhetnek-ezek-ellen.html A Cisco közzétette kis- és középvállalatokról szóló biztonsági jelentését. Az SMB Cybersecurity Report 26 ország, több mint 1 800 kis- és középvállalatának adatait dolgozta fel. A tanulmány bemutatja a kisebb vállalkozásokat érintő kockázatokat, illetve a KKV-k biztonsághoz való hozzáállását. A Cisco a biztonsági jelentés mellett áttekintést ad a kis-és középvállalatokat fenyegető 5 leggyakoribb támadásról és a megfelelő védelmi lépésekről is.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Cisco) frontpage Tue, 16 Oct 2018 09:21:06 +0000
Itt az újgenerációs HP Sprocket http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/itt-az-ujgeneracios-hp-sprocket.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/itt-az-ujgeneracios-hp-sprocket.html A megújult, immár több színben is elérhető HP Sprocket hordozható zsebnyomtatóval egyszerre akár több felhasználó nyomtathatja ki a mobiltelefonjával készített képeket akár azonnal. 

Az újdonságok

 • Közösségi nyomtatás: A Sprocket New Edition zsebnyomtatót többen is használhatják egyszerre.   A felhasználók három egyszerű lépéssel nyomtathatnak az új eszközzel: csatlakozás, kiválasztás és nyomtatás. Az eszközre csatlakoztatott telefonokat más és más színű LED fény jelzi, így a felhasználók mindig tudhatják, kinek a fotóját nyomtatják épp.  
 • Új dizájn és színek: A puha tapintású, a minimalista formatervezés jegyében született Sprocket New Edition három új színben érkezik - Luna Pearl, Noir, and Blush
 • Nyomtatás még jobb minőségben: Az élesebb kontúrok, a mélyebb színek és a még jobban kivehető részletek teszik emlékeidet feledhetetlenné.  
 • Shared Experiences funkció: A Sprocket alkalmazáson keresztül fotóalbumot oszthatunk meg barátainkkal, amelyet mindenki egyszerűen elérhet, és így újra átélheti a közös élményeket. 
 • Augmented Reality: A nyomtatási státusz, valamint a nyomtatásra várakozó képek a Sprocketen kiterjesztett valóságban  is nyomon követhetők. ]]> pcpult@pcpult.hu (HP) frontpage Fri, 12 Oct 2018 10:35:00 +0000 Jelentős kedvezményt kaphatnak havonta IT szolgáltatásaik árából a T-Systems kkv ügyfelei http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/jelentos-kedvezmenyt-kaphatnak-havonta-it-szolgaltatasaik-arabol-a-t-systems-kkv-ugyfelei.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/jelentos-kedvezmenyt-kaphatnak-havonta-it-szolgaltatasaik-arabol-a-t-systems-kkv-ugyfelei.html A T-Systems Magyarország ügyfelei számára 2018. október 1-jétől Magenta 1 Business szerződéskötés esetén elérhető a Magenta Bónusz, ami IT és felhőszolgáltatás vásárlására fordítható. Az ajánlat szerint legalább 5 mobil előfizetés esetén a cégek havonta nettó 5000 forint kedvezményt kaphatnak IT és felhőszolgáltatások havidíjából.

  ]]>
  pcpult@pcpult.hu (T-Systems) frontpage Fri, 12 Oct 2018 08:29:01 +0000
  A Meztelen Juliet (12) - heti filmbemutató http://pcpult.hu/film/friss-hir/a-meztelen-juliet-12-heti-filmbemutato.html http://pcpult.hu/film/friss-hir/a-meztelen-juliet-12-heti-filmbemutato.html Mától látható a mozikban Nick Hornby könyvének filmadaptációja, A MEZTELEN JULIET! A Pop, csajok satöbbi és az Egy fiúról írójának új regényéből készült romantikus vígjátékban ezúttal is nagyon fontos szerepet játszik a jó zene, az ellenállhatatlan angol humor és a szerelem. A főszerepben Rose Byrne, Ethan Hawke és Chris O’Dowd!

  ]]>
  pcpult@pcpult.hu (InterCom) frontpage Thu, 11 Oct 2018 11:51:14 +0000
  Samsung Galaxy A9: Élj a pillanatnak! http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/samsung-galaxy-a9-elj-a-pillanatnak.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/samsung-galaxy-a9-elj-a-pillanatnak.html A Samsung Electronics bemutatta a Galaxy A9-et, az okostelefont, amely 4 hátlapi kamerával és számos olyan funkcióval felszerelve érkezik, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki a napodból.

  A Samsung Galaxy A9-et azoknak tervezték, akik tudják, mit akarnak, és el is érik azt. Nem számít, hogy egy kalandos szelfiről vagy egy tökéletes panorámafotóról van szó, a Galaxy A9 a legjobb társ a hétköznapi élmények megörökítésében, bárhová is sodor az élet.

  ]]>
  pcpult@pcpult.hu (Samsung) frontpage Thu, 11 Oct 2018 09:37:54 +0000
  A Telenor Magyarország a Mesterséges Intelligencia Koalíció alapító tagja http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-telenor-magyarorszag-a-mesterseges-intelligencia-koalicio-alapito-tagja.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-telenor-magyarorszag-a-mesterseges-intelligencia-koalicio-alapito-tagja.html A Telenor Magyarország is aláírta az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett Mesterséges Intelligencia Koalíció Alapító Nyilatkozatát, hogy több iparági szereplővel közösen támogassa az MI-alapú alkalmazások fejlesztését. A mesterséges intelligencia kutatása, fejlesztése és eredményeinek alkalmazása innovatív technológiai terület, amely jelentősen elősegíti a gazdaság teljesítményének növekedését. Az MI Koalíció célja, hogy állandó együttműködési fórumot biztosítson az MI-fejlesztők és MI-felhasználók között, valamint támogatást nyújtson Magyarország MI-stratégiájának kidolgozásához.

  ]]>
  pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Tue, 09 Oct 2018 13:14:57 +0000
  Az amerikai Michael Goulian csókolhatta meg az indianapolisi téglákat http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/az-amerikai-michael-goulian-csokolhatta-meg-az-indianapolisi-teglakat.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/az-amerikai-michael-goulian-csokolhatta-meg-az-indianapolisi-teglakat.html Michael Goulian a könnyeivel küzdött vasárnap, amikor első amerikai Red Bull Air Race pilótaként győzelmet aratott az Indianapolis Motor Speedway-en. A második helyet a kanadai Pete McLeod szerezte meg, akinek ez az első dobogós helyezése 2018-ban, a harmadik helyen pedig a francia Nicolas Ivanoff állhatott a pódiumra. Így a világbajnokság végeredménye csak a novemberi szezonzárón dől majd el, a texasi Fort Worth-ben.

  ]]>
  pcpult@pcpult.hu (Red Bull) frontpage Tue, 09 Oct 2018 11:46:02 +0000