:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Mon, 18 Jun 2018 13:20:07 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Sony 4K HDR TV-k - A jó a jobb és a csúcs [GALÉRIA] http://pcpult.hu/it-technologia/hardver/sony-4k-hdr-tv-k-a-jo-a-jobb-es-a-csucs-galeria.html http://pcpult.hu/it-technologia/hardver/sony-4k-hdr-tv-k-a-jo-a-jobb-es-a-csucs-galeria.html centerNemrégiben lehetőségem nyílt egy bemutató keretében kipróbálni a Sony legújabb termékeit, amellyel tökéletes házimozi élményt varázsolhatunk otthonunkba.

A három 4K HDR TV (XF85, XF90 és AF8) mellett két fejhallgató (WH-H900 és WH-H800) és két Blu-Ray lejátszó (UBP-X800 és UBP-X700) biztosította a teljes élményt. A bemutatón elsősorban most a televíziók kapták a fő hangsúlyt.

]]>
pcpult@pcpult.hu (PC Pult) frontpage Fri, 15 Jun 2018 14:04:58 +0000
Az Oracle elérhetővé teszi az internet globális állapotát követő térképet http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-oracle-elerhetove-teszi-az-internet-globalis-allapotat-koveto-terkepet.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/az-oracle-elerhetove-teszi-az-internet-globalis-allapotat-koveto-terkepet.html Az Oracle bejelentette az Internet Intelligence Map elérhetőségét, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik a világháló állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások.

A térkép része az Oracle Internet Intelligence nevű kezdeményezésnek, amely áttekintést és elemzést nyújt a globális internetes infrastruktúra állapotáról. Az ingyenes internetes térkép elérhető a https://internetintel.oracle.com címen.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Oracle) frontpage Fri, 15 Jun 2018 16:42:25 +0000
Idén is teltházas a Fishing on Orfű http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/iden-is-telthazas-a-fishing-on-orfu.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/iden-is-telthazas-a-fishing-on-orfu.html Története során zsinórban ötödször lett már elővételben teltházas a június 20-án startoló Fishing on Orfű fesztivál.

A teltház kapcsán összefoglaljuk a legfontosabb (nem zenei) tudnivalókat az idei fesztivállal kapcsolatban:

]]>
pcpult@pcpult.hu (Fishing on Orfű) frontpage Fri, 15 Jun 2018 12:46:46 +0000
Június 15-e a digitális zaklatás elleni küzdelem világnapja – tesztelje tudását! http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/junius-15-e-a-digitalis-zaklatas-elleni-kuzdelem-vilagnapja-tesztelje-tudasat.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/junius-15-e-a-digitalis-zaklatas-elleni-kuzdelem-vilagnapja-tesztelje-tudasat.html A Telenor több éve rendszeresen tart a digitális zaklatás kezelését is magában foglaló biztonságos internet előadásokat gyerekeknek; programjaival máig összesen több mint 30 000 gyereket ért el. A digitális zaklatás elleni küzdelem világnapjára bárki számára elérhető tudásfelmérő kvízzel készült, valamint saját gondozású online kiadványát, a „Hogyan beszélj a gyerekeddel az Internetről?"-t ajánlja a felnőtteknek.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Fri, 15 Jun 2018 09:20:35 +0000
Foci vb-közvetítéssel és az RTL Most!-tal indul a nyár a Telenor MyTV-n http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/foci-vb-kozvetitessel-es-az-rtl-most-tal-indul-a-nyar-a-telenor-mytv-n.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/foci-vb-kozvetitessel-es-az-rtl-most-tal-indul-a-nyar-a-telenor-mytv-n.html Amellett, hogy a Telenor MyTV-n bárki regisztráció nélkül, díjmentesen követheti a június 14-én induló futball-világbajnokság élő közvetítéseit, a Telenor online tévészolgáltatásában már az élő tévézés mellett az RTL Most! online műsortára is elérhető.

Június 14-én 17 órakor az Oroszország – Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdődik és július 15-én zárul a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság. A meccsek kora délutántól késő estig zajlanak, ezért sokaknak hasznos lehet, hogy azokat a Telenor MyTV-vel mobilról is bárhonnan követhetik. Mindezt regisztráció és havidíj fizetése nélkül, mivel a közvetítéseket szolgáltató M4 Sport tévécsatorna műsora a díjmentes MyTV Start csomag részét képezi.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Telenor) frontpage Thu, 14 Jun 2018 08:29:45 +0000
Rohamosan fogynak a Sziget jegyek http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/rohamosan-fogynak-a-sziget-jegyek.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/rohamosan-fogynak-a-sziget-jegyek.html Elfogytak a Sziget diákjegyek és már nem lehet kapni augusztus 11-12-13-ra, azaz szombat-vasárnap-hétfőre szóló háromnapos bérletet sem az idei fesztiválra.

"A tavalyelőtti érdeklődést idézik az idei eladások" – nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. 2016-ban történelmi csúcsot, azaz majd' félmilliós látogatottságot ért el kedvenc fesztiválunk az egy hét alatt, akkor a bérletek már június végén elfogytak, és 2 napra is elővételben elfogyott az összes napijegy.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sziget) frontpage Wed, 13 Jun 2018 15:33:26 +0000
Milliárdokon ülünk - A Vatera és az eNET felmérése a magyar otthonokban fellelhető értékekről http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/milliardokon-ulunk-a-vatera-es-az-enet-felmerese-a-magyar-otthonokban-fellelheto-ertekekrol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/milliardokon-ulunk-a-vatera-es-az-enet-felmerese-a-magyar-otthonokban-fellelheto-ertekekrol.html Közel százezret kereshetne egy átlag magyar a felesleges tárgyainak eladásával, ez közel 3 millió embert érint. Ennyien vannak ugyanis azok, akik az otthonukban felhalmozott tárgyakat nem szokták eladni, inkább elajándékozzák vagy kidobják, esetleg őrizgetik – többek között ez is kiderül az eNET és a Vatera közös kutatásából, amelyben a magyar netezők otthonában fellelhető kincseket vizsgálták. Haszontalanná vált holmija szinte minden felnőtt magyar internetezőnek van, azonban csak 44 százalékuk szokta ezeket értékesíteni. A használt tárgyak eladásának első számú színhelyévé az internet (93%) vált, az offline értékesítési csatornák iránt egyre kisebb az érdeklődés, bár a válaszadók harmadának (36%) az ismeretségi körében még gazdára talál egy-egy fölösleges holmi.

]]>
pcpult@pcpult.hu (eNET, Vatera) frontpage Wed, 13 Jun 2018 13:47:07 +0000
Safety First, a biztonságos fesztiválozásért http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/safety-first-a-biztonsagos-fesztivalozasert.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/safety-first-a-biztonsagos-fesztivalozasert.html A Balaton Sound az idén debütáló Safety First kezdeményezéssel egy szakértői csapat, illetve a fesztiválozók bevonásával elsőként kíván konkrét lépéseket tenni annak érdekében, hogy minél tudatosabban és biztonságosabban szórakozzanak a fiatalok.

Mint a legtöbb fesztiválra, így a Balaton Soundra is minden évben több tízezer fiatal látogat ki, olyanok is, akik nem feltétlenül vannak tisztában saját határaikkal, korlátaikkal. Ez a jelenség komoly előkészületet, szakértelmet és erős helyszíni jelenlétet követel meg – erre már a kezdetektől kiemelt figyelmet fordítanak a fesztivál szervezői. Ugyanakkor, mint az ország legmodernebb fesztiválja, a Balaton Sound a Safety First program segítségével fejleszteni szeretne ezen a területen, annak érdekében, hogy a fesztiválozók számára még elérhetőbbé és átláthatóbbá váljon, hogy hova, mikor és kihez fordulhatnak baj esetén.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Balaton Sound) frontpage Wed, 13 Jun 2018 09:03:03 +0000
Éles tárgyak - Július 9-én érkezik Amy Adamsszel a nyár leghátborzongatóbb sorozata http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/eles-targyak-julius-9-en-erkezik-amy-adamsszel-a-nyar-leghatborzongatobb-sorozata.html http://pcpult.hu/sorozat/friss-hirek/eles-targyak-julius-9-en-erkezik-amy-adamsszel-a-nyar-leghatborzongatobb-sorozata.html Július 9-én érkezik az HBO GO-ra és az HBO-ra Jean-Marc Vallée rendezésében az ÉLES TÁRGYAK (Sharp Objects), amely Gillian Flynn ("Holtodiglan") azonos című bestsellerén alapul, főszerepben pedig az ötszörös Oscar-jelölt Amy Adams. A sorozat alapjául szolgáló regény az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg, illetve a nyár folyamán újra elérhető lesz, immár a sorozat plakátjával.

]]>
pcpult@pcpult.hu (HBO) frontpage Wed, 13 Jun 2018 07:35:57 +0000
Nagyobb lesz a nagyszínpad nézőtere http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/nagyobb-lesz-a-nagyszinpad-nezotere.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/nagyobb-lesz-a-nagyszinpad-nezotere.html A Telekom VOLT fesztivál szervezői - a nagy érdeklődésre való tekintettel - átrendezték a nagyszínpad előtti küzdőteret, megnövelve annak kapacitását. Így, a már teltházasnak kikiáltott Iron Maiden koncertre 500 extra jegy áll a rajongók rendelkezésére.

A közönség "nyomására" megnövelték a nagyszínpad előtti teret a VOLT szervezői, ezzel a hetek óta teltházas Iron Maiden koncertre azok is bejöhetnek, akik korábban lemaradtak a vásárlásról. A bulira még 500 jegyet adnak ki, a jegyvásárlás június 13-án 13 órakor indul. A Depeche Mode koncertjére ugyancsak jól fogynak a jegyek, már csak 5000 db maradt – adták hírül a szervezők.

]]>
pcpult@pcpult.hu (VOLT) frontpage Wed, 13 Jun 2018 06:24:02 +0000