:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Fri, 14 Dec 2018 07:20:13 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Lélekmelengető karácsonyi whiskey koktélok http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/lelekmelengeto-karacsonyi-whiskey-koktelok.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/lelekmelengeto-karacsonyi-whiskey-koktelok.html Az ünnepek közeledtével még jobban esik az otthoni pihenés, egy-egy finom, fűszeres itallal pedig még különlegessebbé tehetjük a hideg téli estéket.  Íme, öt különleges koktél Lukács Rolandtól, a Jack Daniel's hazai márkanagykövetétől, amelyekkel meglephetjük szeretteinket és teljessé tehetjük az ünnepi pillanatokat.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Jack Daniel's) frontpage Thu, 13 Dec 2018 14:35:58 +0000
A hazai startupok is a blockchain technológia felé mozdulnak http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-hazai-startupok-is-a-blockchain-technologia-fele-mozdulnak.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-hazai-startupok-is-a-blockchain-technologia-fele-mozdulnak.html A gazdasági előrejelzések szerint a blockchain technológia 2025-re értékesebb lesz, mint a német és brit GDP együtt. A technológia azonban nem pótolja a helyesen megválasztott üzleti stratégiát és az átgondolt folyamatokat, ezért a Start it @K&H inkubátorprogram és a Blockchaineum Group Kft. stratégiai megállapodást kötött a hazai startupok támogatására a technológia nagyobb ismertségének és okos felhasználásának érdekében.

]]>
pcpult@pcpult.hu (K&H) frontpage Thu, 13 Dec 2018 12:12:37 +0000
Ha ezt már mind tudja, na akkor áll készen okostelefont ajándékozni a gyereknek http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/ha-ezt-mar-mind-tudja-na-akkor-all-keszen-okostelefont-ajandekozni-a-gyereknek.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/ha-ezt-mar-mind-tudja-na-akkor-all-keszen-okostelefont-ajandekozni-a-gyereknek.html Egy közelmúltban készült felmérés szerint Angliában az 5-12 éves gyerekek 64 százaléka kevesebb időt tölt a szabadban, mint a börtönben ülő rabok, akiknek napi 1 óra séta van előírva. Valószínűleg nem kapnánk ennél biztatóbb eredményeket itthon sem. Pedig maguk a szülők azok, akik sok esetben a gyerekek kezébe nyomják azokat az eszközöket, amik megfelelő felkészítés és védelem nélkül a sok játékon és ismereten túl veszélyeket hordoznak magukban. Mire érdemes figyelni, amikor okoseszközt vásárolunk a gyereknek, mit beszéljünk meg vele, amikor átadjuk az áhított ajándékot? Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi képviseletének IT-biztonsági szakértője segít azoknak, akik okoseszközt tesznek a fa alá.

]]>
pcpult@pcpult.hu (ESET) frontpage Thu, 13 Dec 2018 09:15:14 +0000
Ebben a kölcsönlakásban bármi megtörténhet – Itt a második előzetes http://pcpult.hu/film/elozetes/ebben-a-kolcsonlakasban-barmi-megtortenhet-itt-a-masodik-elozetes.html http://pcpult.hu/film/elozetes/ebben-a-kolcsonlakasban-barmi-megtortenhet-itt-a-masodik-elozetes.html Az utolsó simításokat végzik az alkotók Dobó Kata első, rendezőként jegyzett romantikus vígjátékán, a Kölcsönlakáson. A film zenéjét a napokban rögzítették a Hollywoodban élő Czomba Imre zeneszerző személyes közreműködésével, illetve közben a gőzerővel zajló utómunkálatok is a végéhez közelednek. A közönségnek most már nem kell sokáig várni a premierre. A Kölcsönlakás jövő februárban, Valentin napon debütál országszerte a magyar mozikban. Kedvcsinálóként ma debütál a film második előzetese, amelyben egymást követik a váratlan helyzetek, az ámítások, a csábítások, és a megoldhatatlannak látszó kihívások, miközben valaki folyton zűrbe keveredik.

]]>
pcpult@pcpult.hu (InterCom) frontpage Wed, 12 Dec 2018 11:52:56 +0000
Autós kütyük karácsonyra a Mio-tól http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/autos-kutyuk-karacsonyra-a-mio-tol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/autos-kutyuk-karacsonyra-a-mio-tol.html Hatalmas léptekkel közeledik a karácsony! Már csak néhány hetünk van, hogy beszerezzük a tökéletes meglepetéseket szeretteink számára. Ha hasznos ajándékot keresünk a fa alá, a Mio MiVue autós kamerákkal biztosan nem lőhetünk mellé! Biztonságos, praktikus, könnyen kezelhető - akár szüleinkről, testvérünkről, vagy párunkról van szó, egy ilyen meglepetésnek minden autótulajdonos örül!
Az autós kamerák egyre népszerűbbek az itthoni autósok körében. Nem csoda, hiszen beépített szemtanúként rögzítenek mindent, ami autónkkal történik, akár parkolás közben is, emellett hasznos biztonsági funkciókkal segítenek vezetés közben. Ha tanácstalanul járjuk a boltokat karácsonyi ajándékokért, van egy tuti tippünk: szerezzük be a MiVue menetrögzítő kamerák egyikét, amiért minden autós családtagunk és ismerősünk rajongani fog!

]]>
pcpult@pcpult.hu (Mio) frontpage Tue, 11 Dec 2018 17:42:22 +0000
A telefon titkok tárhelye, de vajon biztonságban vannak a rajta tárolt adataink? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-telefon-titkok-tarhelye-de-vajon-biztonsagban-vannak-a-rajta-tarolt-adataink.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/a-telefon-titkok-tarhelye-de-vajon-biztonsagban-vannak-a-rajta-tarolt-adataink.html A tinédzserek jó része a telefonján tárolt adatokat személyes információnak tekinti, ezért jobban ügyelnek azok védelmére, mint a felnőtt korosztály tagjai. A Samsung Electronics megbízásából készített kutatásból1 kiderül az is: a kamaszok más típusú adatokat féltenek, mint a felnőttek.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Samsung) frontpage Tue, 11 Dec 2018 13:37:25 +0000
Panasonic FZ950 http://pcpult.hu/it-technologia/hardver/panasonic-fz950.html http://pcpult.hu/it-technologia/hardver/panasonic-fz950.html Láttam a jövőt, és OLED volt. Azt hiszem nagyjából így lehetne röviden, tömören összefoglalni a Panasonic legújabb flagship TV-jét, az FZ950-et. A dobozban megbújó, 55” OLED panel mellett lapult még egy stílusos soundbar, illetve minden eszköz, amivel egyből fúrhatjuk is a falra új kedvencünket. Igazából egy rossz szót nem tudok mondani.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Györkei Zoltán) frontpage Sun, 09 Dec 2018 17:56:10 +0000
Stresszmentes karácsony? Igen! http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/stresszmentes-karacsony-igen.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/stresszmentes-karacsony-igen.html A PayPal éves karácsonyi vásárlási szokásokat vizsgáló nemzetközi felmérése1 szerint az ajándékvásárlás a magyarok számára különösen nagy kihívást jelent, aminek egyik oka, hogy egyre később kezdünk ajándékokat keresni: tavaly még 83% volt azoknak az aránya, akik a karácsonyt megelőző négy hétben már vásároltak valamit, idén viszont már csak 64% gondol ilyen korán a meglepetések beszerzésére.

]]>
pcpult@pcpult.hu (PayPal) frontpage Mon, 10 Dec 2018 08:58:55 +0000
Az angolok kedvenc külföldi fesztiválja a Sziget http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/az-angolok-kedvenc-kulfoldi-fesztivalja-a-sziget.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/az-angolok-kedvenc-kulfoldi-fesztivalja-a-sziget.html December 6-án volt Londonban (Troxy) a 15. UK Festival Awards díjátadója, ahonnan a Sziget a Legjobb Anglián Kívüli Fesztivál (Best Overseas Festival) díját hozta haza.

Immár 15. alkalommal adták át a UK Festival Awards, azaz a szigetország fesztivál szcénáját értékelő díjakat, különböző kategóriákban. Egy kategória, a Best Overseas Festivál azonban Európa legjelentősebb, de nem angol nagyrendezvényeit díjazza. Ezt idén a Sziget kapta. Hurrá!

]]>
pcpult@pcpult.hu (Sziget) frontpage Fri, 07 Dec 2018 13:12:18 +0000
Indul a sztáradat a Soundra http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/indul-a-sztaradat-a-soundra.html http://pcpult.hu/kulvilag/buli-fesztival/indul-a-sztaradat-a-soundra.html Érkeznek az első nevek a Balaton Sound fellépői közül is és a listából már most látszik, hogy Európa legmenőbb vízparti fesztiválja jövőre is a maximumot nyújtja. A zamárdi fesztiválbeach 2019. július 3-7 között jelentkezik, és aki kedvezményes bérletet akar rá venni, készüljön, mert december 10-13-ig tart majd az early bird akció.

És lássuk akkor, kik sorakoznak az első bejelentés listáján! A Balaton-partra érkezik a titokzatos, mályvacukor-maszkos lemezlovas és producer Marshmello, aki nemrég, a 2018-as MTV EMA gálán elnyerte a legjobb elektronikus fellépőnek járó díjat. Jön a DJ Mag toplistájának élvonalából évek óta kirobbanthatatlan Armin van Buuren vagy a William Sami Étienne Grigahcine név helyett DJ Snake-ként méltán híres párizsi DJ. Igent mondott a szervezők felkérésére a világ legnagyobb mainstream hip-hop sztárjainak egyike, Future, a berlini elektronikus zenei szcéna egyik legismertebb emelkedett figurája, Paul Kalkbrenner és közkívánatra visszatér az ausztrál house DJ-producer Timmy Trumpet is. A Soundra tart jövőre a DJ Mag listáján az elmúlt évben 4 pozíciót ugró és immár világ 7. Legjobb DJ-je, Don Diablo, az ausztrál ikertestvérek, Mim és Liv Nervo, a Balaton Sound egyik nagy "szerelmese", Hernan Cattaneo, az ausztrál ifjú titán, Will Sparks, az amsterdami DJ duó, Sunnery James & Ryan Marciano valamint a kanadai rapper/hip-hopper, Killy.

]]>
pcpult@pcpult.hu (Balaton Sound) frontpage Fri, 07 Dec 2018 11:36:16 +0000