:: PC Pult - Online :: Informatikai szórakoztató portál változatos témákban és közvetlen stílusban. http://pcpult.hu/ Mon, 25 Mar 2019 23:53:22 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management hu-hu Martin Wanda magyar fotográfus a Canon európai márkanagyköveti programban http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/martin-wanda-magyar-fotografus-a-canon-europai-markanagykoveti-programban.html http://pcpult.hu/kulvilag/cooltura/martin-wanda-magyar-fotografus-a-canon-europai-markanagykoveti-programban.html A magyarországi piacot is lefedő márkanagyköveti program a Canon EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban több, mint 10 éve indult, célja a profi fotósokkal való kapcsolatépítés a tőlük érkező szakmai visszajelzések értékelése és a kérdések kezelése. Minden ország delegálhat profi fotósokat, akik közül az európai központban választanak tagokat. A tagság határozott időre szól, és természetesen folytatható több évig.

]]>
devnull@pcpult.hu (Canon) frontpage Mon, 25 Mar 2019 18:02:53 +0000
A HONOR 8X is megkapja az Android Pie alapú EMUI 9.0-et http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-honor-8x-is-megkapja-az-android-pie-alapu-emui-9-0-et.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/a-honor-8x-is-megkapja-az-android-pie-alapu-emui-9-0-et.html Az EMUI 9.0, vagyis a Honor telefonok legfrissebb felhasználói felülete a Honor 8X-re is elérhetővé válik márciustól, mivel a frissítés hullámokban történik, legkésőbb április 11-ig fog megérkezni a felhasználók készülékeire a letölthető csomag. Az Android 9.0 Pie rendszerre épülő szoftverben olyan újdonságok találhatók, melyek jelentősen javítják a felhasználói élményt a biztonság, a mesterséges intelligencia-vezérelt okosfunkciók, az eszközmenedzsment és az általános felhasználás tekintetében egyaránt.

]]>
devnull@pcpult.hu (Honor) frontpage Mon, 25 Mar 2019 16:09:18 +0000
Global Data Protection Index: Hogy vagy, adatvédelem? http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/global-data-protection-index-hogy-vagy-adatvedelem.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/global-data-protection-index-hogy-vagy-adatvedelem.html A Dell EMC bejelentette a harmadik Global Data Protection Index eredményeit, mely 2016-hoz képest az adatok robbanásszerű, 569 százalékos növekedési üteméről és az adatvédelmet „bevezető” vállalatok közel 50 százalékpontos kiemelkedő növekedéséről számol be. A kutatás 18 országból 11 iparágban a több mint 250 alkalmazottat foglalkoztató állami és magánszervezetek 2200 informatikai döntéshozójának bevonásával készült, így átfogó képet ad az adatvédelem állapotáról és az adatvédelmi stratégiák kidolgozottságáról. Az Index növekedést mutatott ki az átlagosan kezelt adatok mennyiségében – 2016-ban 1,45 petabájt (PB), 2018-ban 9,70 PB –, és az adatok értékét is egyre többen felismerik. A válaszadók 92 százaléka tisztában van az adatok potenciális lehetőségeivel, és 36 százalékuk már monetizálja is azokat. Bár ez a tudatosság pozitív dolog, a legtöbb válaszadó számára nehézséget jelent a megfelelő adatvédelem biztosítása. A felmérés érdekessége ezen eredmények kombinációiból fakad.

]]>
devnull@pcpult.hu (Dell Technologies) frontpage Mon, 25 Mar 2019 13:47:53 +0000
Kiderültek az új Huawei P30 okostelefon árai és specifikációi http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kiderultek-az-uj-huawei-p30-okostelefon-arai-es-specifikacioi.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/kiderultek-az-uj-huawei-p30-okostelefon-arai-es-specifikacioi.html A héten mutatja be a Huawei a legújabb P30 és P30 Pro és P30 Lite csúcskészülékeit Párizsban, azonban ahogy az lenni szokott, már a megjelenés előtt minden fontos specifikációt megtudtunk a telefonokról, így meglepetés aligha érhet bennünket. Továbbá, bemutatják a készülékek mellett a legújabb gyorstöltésre is képes QI töltőjüket és természetesen a készülékekhez tartozó gyári P30 telefontokokat, tudtuk meg a Phonebox-tól.

]]>
devnull@pcpult.hu (Huawei) frontpage Mon, 25 Mar 2019 11:59:44 +0000
Nappaliból galéria: megújult Háttér Móddal érkeznek a Samsung 2019-es QLED TV-i http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/nappalibol-galeria-megujult-hatter-moddal-erkeznek-a-samsung-2019-es-qled-tv-i.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/nappalibol-galeria-megujult-hatter-moddal-erkeznek-a-samsung-2019-es-qled-tv-i.html A Samsung 2019-es QLED TV-iben elérhető új Háttér Mód lehetővé teszi, hogy a felhasználók világhírű művészi alkotásokat jelenítsenek meg a kijelzőn a televízió kikapcsolt állapotában. A Háttér Mód hírekhez, időjárási adatokhoz vagy akár családi képekhez, zenékhez is közvetlen hozzáférést biztosít akkor is, amikor a felhasználók éppen nem aktívan nézik a televíziót. A 2019-es QLED TV-k kijelzőjén olyan neves művészek alkotásai is megjeleníthetők Háttér Módban, mint Tali Lennox vagy a Scholten & Baijings dizájnerei.

]]>
devnull@pcpult.hu (Samsung) frontpage Mon, 25 Mar 2019 09:50:06 +0000
Honor kutatás: az AI új távlatokat nyit a formatervezésben is http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/honor-kutatas-az-ai-uj-tavlatokat-nyit-a-formatervezesben-is.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/honor-kutatas-az-ai-uj-tavlatokat-nyit-a-formatervezesben-is.html A technológiai ipar gyártási dinamikáját egyre jobban meghatározó két tényező, a mesterséges intelligencia (AI) és az egyre fontosabbá váló formatervezés lehetőséget ad az iparág vezetőinek arra, hogy kísérletezzenek, optimalizálják és fokozzák az agilitást. A Honor megbízásából készült, az Economist Intelligence Unit által végzett felmérésében 325 vezető beosztású, jellemzően az ellátási láncban dolgozó szakember vett részt. A megkérdezettek 58 százaléka mondta azt, hogy a fejlesztések elsődleges mozgatórugója az AI, ami minden más technológiát a háta mögé utasít. Az iparági vezetők egyetértenek abban, hogy a mesterséges intelligencia révén a formatervek is egyre jobbá válhatnak. Az AI ugyanis a vállalatok kezébe adja a lehetőségét annak, hogy a vásárlói igényekre reagálva minden eddiginél pontosabban tegyék fontossági sorrendbe a fogyasztók ergonómiai és dizájnelvárásait, emellett az ellátási lánc is jobban tagolható, ez pedig növeli a hatékonyságot.

]]>
devnull@pcpult.hu (Honor) frontpage Fri, 22 Mar 2019 14:16:58 +0000
Az érzékeinkkel játszik a mesterséges intelligencia http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/az-erzekeinkkel-jatszik-a-mesterseges-intelligencia.html http://pcpult.hu/it-technologia/mobil/az-erzekeinkkel-jatszik-a-mesterseges-intelligencia.html A Magyarországon élő közel 80 ezer látássérültre hívja fel a figyelmet a Huawei legújabb videóiban. A vállalat neves színészek közreműködésével, hét különböző szituációban mutatja meg a látható és hallható érzelmek közötti különbséget. Az Orlai Produkciós Iroda művészei a Huawei mesterségesintelligencia-alapú okostelefon-alkalmazásának segítségével rövid videókban szemléltetik a hét alapérzelmet, azokra irányítva a figyelmet ezzel, akik számára a mindennapokban nehézséget okoz a látható érzelmek felismerése. A rövid felvételeken Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán rendhagyó színészi játékukkal világítanak rá, miként változtatja meg az érzékelést, ha az emberi arcon megjelenő érzelmek láthatatlanok.

]]>
devnull@pcpult.hu (Huawei) frontpage Fri, 22 Mar 2019 11:05:57 +0000
Biztonságban frissjogsisként – Mio tippek, hogy ne legyél egyedül http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/biztonsagban-frissjogsiskent-mio-tippek-hogy-ne-legyel-egyedul.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/biztonsagban-frissjogsiskent-mio-tippek-hogy-ne-legyel-egyedul.html Sokak álma a jogosítvány, és meg is tesznek mindent, hogy a rózsaszín plasztik kártya végre az övék legyen. De az igazi kihívások csak ez után jönnek! Kezdő vezetőként, oktató nélkül, egyedül lenni az autóban, a hömpölygő forgalom közepén, egyszerre felemelő és sokkoló érzés. Több ezer kilométer, mire fokozatosan összegyűlnek a kellő tapasztalatok, kialakul a rutin. Jó lenne a kétértelmű helyzeteket utólag megbeszélni, kérdezni, tanácsot kérni valakitől. Vagy csak tudni, hogy nem vagyunk egyedül és valaki vigyáz ránk. Hasznos útitársként ebben is segítenek a számos beépített extrával felszerelt Mio fedélzeti kamerák – akár kezdő, akár gyakorlott sofőrök vagyunk.

]]>
devnull@pcpult.hu (Mio) frontpage Thu, 21 Mar 2019 17:13:01 +0000
Egy, ami mindent visz Hétportos elosztó Apple eszközökhöz a Kingstontól http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/egy-ami-mindent-visz-hetportos-eloszto-apple-eszkozokhoz-a-kingstontol.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/egy-ami-mindent-visz-hetportos-eloszto-apple-eszkozokhoz-a-kingstontol.html Te is sokszor szembesültél már azzal, hogy nincs elég port a laptopodon? Gyakran okozhat gondot munka közben, ha az egered mellett egy monitort is csatlakoztatnál a gépedre. Ha pedig még egy pendrive-ot vagy egy kártyaolvasót is használnál, még nagyobb fejtörést okozhat, hogy épp mit húzz ki. Az ilyen helyzetekre nyújt praktikus megoldást a Kingston Nucleum USB-C elosztó, amellyel egyszerre hét kiegészítő eszközt is csatlakoztathatsz újabb típusú MacBookodhoz1, így hatékonyabban dolgozhatsz és kimaxolhatod kreativitásodat.

]]>
devnull@pcpult.hu (Kingston) frontpage Thu, 21 Mar 2019 12:45:31 +0000
Megérkeznek Magyarországra a Samsung 2019-es QLED TV-i http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/megerkeznek-magyarorszagra-a-samsung-2019-es-qled-tv-i.html http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/megerkeznek-magyarorszagra-a-samsung-2019-es-qled-tv-i.html A Samsung 2019-es QLED TV sorozata idén tavasszal 42 európai országban, így Magyarországon is elérhető lesz. A prémium QLED 4K televíziók már márciustól megvásárolhatóak országszerte, míg a QLED 8K széria új 82 colos tagja várhatóan áprilisban érkezik Magyarországra.

]]>
devnull@pcpult.hu (Samsung) frontpage Thu, 21 Mar 2019 11:29:34 +0000